7 gode grunde til at investere i Canva Pro

Det er altid interessant at vide, hvilke software virksomheder, man følger, bruger, hvor de finder deres billedmateriale og illustrationer, hvilke løsninger de har på grafisk-design opgaver, hvilke platforme de kan anbefale, osv. og vi har derfor udgivet endnu en ressourceside – denne gang er det en side, der linker til de software, som er essentielle for driften i Online akademiet. Det er produkter, vi elsker og anbefaler.

Du finder siden her: onlineakademiet.dk/ressourcer

(Den første ressourceside, vi udgav, er selvfølgelig “Gratis billeder” og den ligger her: gratisbilleder.dk)

Jeg har tidligere her på bloggen introduceret det grafiske designværktøj Canva, som jeg altid anbefaler mine klienter og kursister og som er mit eget førstevalg til mange grafiske designopgaver, som f.eks. til Facebook annoncegrafik, bannere, collager til hjemmesider og illustrationer til skriftligt materiale.

Canva kræver ingen designfærdigheder.
Det er et intuitivt, grafisk designprogram til stort set alt det grafiske i online business, som man lynhurtigt bliver fortrolig med.

Canva indeholder tusindvis af spændende skabeloner (i de rigtige mål) til fri afbenyttelse, som man med ganske få justeringer kan tilpasse og gøre til sine egne.

Du kan udarbejde alle former for grafisk materiale inkl. videoer og lyd på alle dine enheder.

Canva Pro (det tidligere Canva for work)

Canva er en hurtigt voksende designplatform, der ifølge deres egen blog betjener mere end 30 millioner brugere fra 190 lande, hvoraf mere end 4 millioner er Canva Pro bruger. Jeg er én af dem sammen med andre små og mellemstore virksomheder, men flere af de helt store, som f.eks. Huffington Post og Lonely Planet, er også med på vognen.

Succesen skyldes selvfølgelig, at Canva er enhver ikke-grafikers drøm. Canva er inspirerende, intuitivt og billigt og er derfor et grafisk designværktøj, som enhver iværksætter kan bruge, har råd til at bruge og helt sikkert vil elske at bruge – ikke mindst pga. de mange lækre skabeloner og de gode vejledninger.

Hvad får man for de knap $10 om måneden?

Canva (gratis) eller Canva Pro?

Du kan sagtens nøjes med den gratis version af Canva, men hvis du vil bruge det som et værktøj i dit professionelle liv, så er gevinsterne store ved at vælge betalingsløsningen, fordi den giver dig overblik, egne designsæt og er derfor meget tidsbesparende.

Her får du de 7 vigtigste grunde:

1. Din helt eget brandmappe (Varemærkesæt)
Du kan oprette en pallette med dine brand-farver, gemme dine logoer og skrifttyper samme sted, så det ligger klar hver gang, du udarbejder nye ting.
Du skal ikke lede efter dem eller huske på farvekoder. De ligger klar til brug.
Du kan lave lige så mange brandmapper, du vil. Jeg bruger f.eks. forskellige farvepaletter til forskellige kurser ligesom jeg har mine kunders varemærkesæt liggende, så brandingen er lige i øjet hver gang.
Der er altså en stor tidsmæssig gevinst. Brandmapperne gør det langt hurtigere at udarbejde materiale og sikrer korrekt branding hver gang.

2. Gratis skabeloner i de korrekte dimensioner (mere end 420.000)

Slut med at bøvle med at finde frem til de rette formatstørrelser, når du f.eks. skal lavet et nyt Facebook cover, Instagram opslag eller Instagram Stories.
Der er så mange forskellige størrelser og det er fuldstændig umuligt at huske dem, hvis du ikke arbejder med det hver eneste dag. Plus det koster dyrebar tid hver gang du skal lede efter svar. Med Canva Pro har du skabeloner og designs til det hele.

3. 75 millioner premium billeder, illustrationer, grafikker, videoer og lyd

Vi bruger mange billeder og det er bare smart og tidsbesparende, at de ligger let tilgængeligt direkte på Canva. Der er billeder af ALT – inkl. fritlagte personer, emner, blomster, dyr,…

4. Fjerne baggrunden med ét enkelt klik
Efter jeg havde brugt Canva i et års tid, brugte jeg faktisk kun Photoshop til at fjerne baggrunde med. Det er nu helt unødvendigt, da Canva kan det samme langt hurtigere og meget nemmere! Det kræver ét klik! Jeg har nu opsagt mit PhotoShop abonnement.

5. Resize-funktion med ét klik
Du kan ændre dine designs dimensioner med ét eneste klik. Det betyder, at du f.eks. kan udarbejde et billede til Instagram og derefter klikke på Facebook formatet, så tryller Canva billedet om til den korrekte Facebook størrelse. Du kan også vælge selv at indtaste størrelsen. Klik og voila. Dit nye design ligger klar.

6. Content Planner
Canva er ved at springe ud som online designplatform med en række nye funktioner beregnet til sociale medier. En af dem er ”Tidsplan”, hvor du i stedet for at downloade dine designs, kan planlægge og udgive direkte på Facebook.

Se hvor hurtigt og let her i denne korte demonstration:

7. Ubegrænset antal mapper + masser af lagerplads
Hvis du er optaget af produktivitet og gerne vil undgå tidsspild, så er det ubegrænsede antal mapper på Canva Pro en vigtig grund til at betale de $10 om måneden. Vi har en mappe pr. projekt, hvilket betyder, at alt er nemt at finde, intet bliver væk og vi bliver ikke forstyrret af andre ting. På Canva Pro råder man over 100 GB lagerplads. Det er meget!

Hvis du har brug for hjælp, er Canva også forrygende

De har samlet det hele på én side https://www.canva.com/help, hvor du kan få support, finde vejledninger, administrere din konto og i hele taget få al den hjælp, du måtte ønske.

Du kan oprette dig gratis på Canva og blive der, hvis du har lyst eller opgradere til Pro og få glæde af alle fordelene – både de designmæsige og de tidsbesparende.