Gratisbilleder.dk

En kær ven er tilbage ❤️

Jeg har netop fjernet ”Coming soon” skiltet efter at have haft gratisbilleder.dk nede i 4 dage, for at lave et tiltrængt serviceeftersyn, en gevaldig opdatering og en tilsvarende revision af PDF guiden.

Nu er gratisbilleder.dk tilbage og klar til at levere gode links til alverdens gratis, ophavsfri billeder, gratis software og meget andet.

Der er ikke så meget andet at sige her end: Tjek den. Og bogmærk den (ctrl + d). Det vil du ikke fortryde.

Her er et par hurtige smagsprøver på noget af det nye, du kan finde derinde:

Under fanen Hjælp til farver finder du 2 virkelig forrygende, tidsbesparende værktøjer, Color Thief og Tineye Color extraction.

Det fungerer på flg. måde:

Man indlæser sit billede og derefter trækkes de mest dominerende farver ud. Det er en fuldstændig genial måde at udarbejde f.eks. sin brandbog på.

Find et billede med de farver, du gerne vil have til at indgå i dit brand. Smid det ind i f.eks. ColorThief eller Tineye.
Du ved, at farverne matcher og du får de præcise koder leveret. Det er smart!

Jeg har en svaghed for Mockups

Der er adskillige forskellige mockup software på fanen Billedredigering – lige fra de mere kuriøse, hvor baske mænd kan få dit logo på t-shirten til kontor-scenerier med din hjemmeside på en computer eller telefon.

Mockups er især meget anvendelige som blikfang og til produktbilleder.

Når man bruger mange billeder …

så er det meget vigtigt at komprimere dem. Store billeder gør din hjemmeside langsom. Derfor skal du enten installere et plugin på din hjemmeside (hvis du bruger wordpress) eller komprimere dem, inden du uploader dem til hjemmesiden.

Der er flere forslag på Billedredigeringssiden  f.eks.

  1. TinyPNG, som jeg har brugt i årevis
  2. Image compressor

som begge kan komprimere png-filer. Jeg har testet dem begge og TinyPNG komprimerer en smule bedre end Image compressor.

Billedet her blev med TinyPNG komprimeret fra 986.7 KB til 260.2 KB (74%)
mens Image compressor komprimerede det til 275.3 KB (72%)

På sidste side med links …

har jeg lagt meget forskelligt på hylderne. Det er virkelig en blandet landhandel med hjælp til din produktivitet, sikkerhed, SEO, markedføringsværktøjer og så med Lorem Ipsum generatoren og selvfølgelig min yndlingsgenerator: I love CupCake. Jeg bliver ofte spurgt, hvor jeg har de “tekster” fra, når jeg afleverer noget til en klient. Og jeg bruger den altid, for den spreder godt humør… og måske lidt lyst til kage 😉