Affiliate marketing: Sådan promoverer du dine affiliate links

Når du har fundet affiliate programmer, skal du i gang med at promovere dine affiliate links til dit publikum og dermed øge din passive indtægt. Men hvordan?

Der er mange måder at promovere sine affiliate links på. De mest succesfulde affiliate partnere bruger flere forskellige metoder og en vedvarende indsats..

Det kræver mere end en tilfældig opdatering på sociale medier i ny og næ for at få succes som affiliate partner. Det kræver grundig planlægning og en fejlfri eksekvering, hvor du på baggrund af din viden om dit publikum, leverer supergode tilbud, som du ved (nogle i) dit publikum har brug for.

 • Lav en grundig og ærlig anmeldelse af produktet på din blog eller YouTube kanal
 • Lav vejledninger eller trin-for-trin gennemgang af produktet på din blog eller YouTube kanal
 • Lav en e-mailsekvens, som du promoverer på din blog, på sociale medier og via betalte annoncer på f.eks. Facebook/Instagram
 • Indsæt dit reklamelink, når du nævner produktet eller ydelsen på din blog, din ressourceside, osv.
 • Markedsfør dine affiliate links på din podcast ved at interviewe folk, der har haft glæde af produktet
 • Del dine tilbud på sociale medier og i dine egne FB-grupper (Du skal være meget opmærksom på grupperegler og på ikke at virke spamagtig)
 • Send e-mails ud til din liste, hver gang du har noget af det ovenstående at dele med dine abonnenter

For at dit publikum kan vurdere om produktet er det rette for dem, er det en fantastisk service at lave en anmeldelse eller en gennemgang, hvor du ærligt fortæller, hvad du synes er godt, hvad du synes er mindre godt og hvorfor.

Dit publikum vil sætte pris på din ærlighed og de vil have tillid til at din mening udspringer fra et tilbundsgående kendskab til produktet.

Du skal – ud over at omtale de forskellige funktioner – ALTID tale om fordelene ved produktet.

Din anmeldelse er i sidste ende markedsføring, så for at få så meget gennemslagskraft som muligt, skal du udover at præsentere dem for diverse features, sikre dig, at dine læsere indser alle fordelene ved at købe produktet.

For at hjælpe dine ideelle kunder med at tage den rigtige beslutning på et godt oplyst grundlag (hvilket også sænker lysten til at benytte sig af en eventuel pengene-tilbage-garanti), er det en rigtig god ide at beskrive, hvem produktet er egnet for og hvem, der ikke skal købe det. Det kan f.eks. være, at produktet kræver nogen erfaring og at man derfor ikke skal være nybegynder til et eller andet.

Det er selvfølgelig altid folks eget ansvar at sætte sig ind i sagerne, men du kan gøre det så meget lettere for dem, ved at påpege vigtige detaljer, som de måske overser.

Sørg altid for at give en tydelig Call-to-action

Dit mål med din anmeldelse er at læseren skal klikke på dit affiliate link og købe produktet. Giv dem muligheden. Server dit link for dem, så de ikke er i tvivl.

Min foretrukne metode

En supereffektiv måde at promovere dit affiliate link på er ved at lave din egen e-mail salgsfunnel. Den metode er lidt mere omfattede, fordi der indgår flere trin, men udover at hjælpe dig med at øge din affiliate provision, så hjælper den dig også med at opbygge din e-mailliste.

Sådan gør du:

 1. Udarbejd en fristende freebie, som matcher dit affiliate tilbud på en oplagt måde. Tricket er at lade din freebie hjælpe dit publikum på en måde, der gør, at de virkelig gerne vil investere i affiliate tilbuddet, fordi de kan se, at det virkelig vil hjælpe dem
 1. Når du har udarbejdet din freebie, skal du lave en landingsside på din hjemmeside, hvor du markedsfører din freebie. Den side kan du derefter linke til fra din blog, sociale medier og eventuelt via betalte annoncer
 1. Når besøgende begynder at tilmelde sig din freebie, kommer de på din e-mailliste, hvor du kan have en sekvens klar, som udsender hjælpsomme mails over et par dage eller en uges tid. I din sekvens indgår introduktion af dit affiliate produkt, info om produktet og opfordringer til at investere i produktet

At bygge en dedikeret sekvens op om affiliate produktet er nok den bedste måde at markedsføre produktet på. Det er en lille salgstragt, som kører automatisk og som hjælper dine abonnenter. Ved at have freebien og den ”aktive” tilmelding ved du, at modtagerne er interesseret i emnet.

Hvis du har brug for hjælp til at udarbejde ”den perfekte og helt uimodståelige freebie, så kan du finde hjælp her:

GRATIS video (12 min.) og teksthæfte til download.

Andre indlæg om:

Serien om affiliate marketing handler om de forskellige måder at bruge affiliate-aftaler som markedsføring i online business:

 1. Affiliate marketing: Hvem, hvad og hvordan?
 2. Affiliate marketing: Vil du ha' en check hver måned? 
 3. Affiliate marketing: Sådan finder du de perfekte produkter 
 4. Affiliate marketing: Sådan promoverer du dine affiliate links (dette indlæg)

IMPLEMENTERINGSKURSUS

Opret og administrer dit eget affiliate program på Thinkific

Bliv guidet igennem opsætningen af din egen affiliate portal på Thinkific med 6 korte videoer og en PDF opsætningsguide.
Du får ideer til, hvordan du bedst hjælper dine affiliate partnere og du får tjeklister, materiale- og e-mailskabeloner, så du nemt og hurtigt kan udarbejde materiale til dine affiliate partnere.

Selv hvis du ikke vil oprette dit affiliate program på Thinkific, er kurset alle pengene værd pga. de mange skabeloner og guides.