Stjæler du billeder?

Hvis du synes, det er for dyrt at købe billeder til dit materiale og derfor snupper dem rundt omkring på nettet, så gør du måske noget ulovligt og det er dumt. Du kan komme alvorligt i klemme, hvis du bruger billeder med copyright. Det er også urimeligt og fuldstændig unødvendigt at stjæle andres billeder.

Der er et hav af gratis ressourcer på nettet

Du behøver aldrig at mangle gode billeder til dine opdateringer, blogs, præsentationer og andet materiale. Du skal bare vide, hvor du skal finde dem.

En anden stor fordel ved de ophavsfrie billeder er, at det er ”rigtige mennesker”, der tager billederne. Det er billeder, som de er stolte af. Derfor finder man ikke mange af de karikerede Stock Photos, hvor alt for smukke mennesker smiler lykkeligt, imens de trykker hinandens hænder… bwadr.

Jeg bruger mange billeder til diverse præsentationer, kurser og opdateringer og har selvfølgelig mine favoritsteder. Jeg har samlet de allerbedste i en guide med en kort beskrivelse og en samlet oversigt med links bagerst i guiden. Du kan hente guiden længere nede på siden.

Du skal dog lige advares!

Det tager lang tid at finde det rigtige billede. Man bliver kritisk og udvalget er så stort, så man kommer let til at glemme tid og sted. Der er derfor en god ide at holde sig selv lidt i ørerne:

  1. Afsæt tid til din billedsøgning og hold den!
  2. Søg efter en bestemt stil. Det giver konsistens i dit materiale, mere ro og dit publikum skal ikke forholde sig til mange forskellige signaler
  3. Lær de forskellige sider at kende, så du ved, hvor du kan finde hvilken type billede hurtigst

Om licenser

CCO er den licens, du skal gå efter. Den er din garant for, at du kan hente, bruge og redigere billedet.

Der er flere steder, som f.eks. Pixabay, hvor du bliver bedt om at donere en kop kaffe til fotografen. Det er helt frivilligt, men god stil, hvis du er en flittig og glad bruger af deres service.

Hent guiden med links til de 34 bedste steder på nettet med gratis, ophavsfri billeder her eller gå direkte til gratisbilleder.dk, hvor du også kan hente guiden.

Der findes mange forskellige licenser under Creative Common

og du kan læse mere her:

https://creativecommons.org/licenses/

De har en fænomenal søgemaskine:

https://search.creativecommons.org/

Søgemaskinen findes nu i en ny (beta) version:

https://ccsearch.creativecommons.org/

Den viser jeg dig i guiden, du kan hente lige over denne tekst.

Jeg håber, du har fået inspiration og ønsker dig 

rigtig god fornøjelse med din billedjagt!